Kjedeleder Guri Auran i Jordbærpikene mottok prisen på et frokostmøte på Prinsen hotell i Trondheim onsdag formiddag.

Driftsselskapet Choco AS eies av gründerne Lars Lian og Roger Torgersen, mens de enkelte Jordbærpikene-avdelingene drives etter franchiseprinsippet og har egne eiere.

Den første kafeen ble åpnet på Byhaven i 2003, og kjeden finnes nå på 31 kjøpesentre i Norge. I fjor hadde kjeden inntekter på 284 millioner kroner, og skal forvente en omsetning på 320 millioner i år.

«Juryen mener at Jordbærpikene er en meget verdig vinner av prisen Årets Handelsbedrift 2014 på grunn av solid vekst i omsetning, resultat og antall ansatte siden oppstarten. De har bygget opp en betydelig virksomhet med utgangspunkt fra Trondheim», står det i begrunnelsen for prisen.

I desember i fjor hadde avdelingene til sammen rundt 550 medarbeidere.

Selskapet Choco AS har også serveringsstedene Tulla Fischer AS, Sot Bar og Burger AS, Cafe Løkka AS, Cafe Nyfiken AS og Bror Bar AS.

Prisen Jordbærpikene får for å bli Årets Handelsbedrift er et kunstverk. De får også en sjekk på 25 00 kroner, som må gis bort til en selvvalgt veldedig organisasjon.

- Den har vi valgt å gi til den trønderske organisasjonen FIRE, Foreningen Ett skritt videre, som gir mennesker som har falt ut av det ordinære miljøet på grunn av rus eller andre sosiale grunner et tilbud om tilhørighet og samhold. De er et rusfritt fritidstilbud som bruker idrett og friluft som mestringsarena for sine medlemmer, sier Auran.

Næringsforeningen i Trondheimsregionen og Danske Bank står bak prisen.

foto
Lars Lian (t.v.) og Roger Torgersen etablerte Jordbærpikene i 2003. Anita Hegvik Jakobsen åpnet den første avdelingen på Byhaven i Trondheim. Foto: KIM NYGÅRD