- Jeg prøvde å få kjøpe det for ti år siden, men da fikk jeg ikke. Det er bare ett tårn i byen, og det er fascinerende og unikt bygg. Nå klarte vi omsider å bli enige, sier Kopreitan.

Det er Stjørdals største eiendoms- og utviklingsselskap, Vennatrø Gruppen, som er selger.

Jan Vennatrø har eid Tyholttårnet i 16 år.

- Det er litt vemodig i dag. Men når jeg kommer hjem og ser på nettbanken er det litt lettere, sier Vennatrø.

Pris 50-60 mill.

Tyholttårnet har vært til salgs siden i fjor høst, og prisantydningen var 50–60 millioner kroner.

- Den havnet et sted imellom, sier Kopreitan om prisen og legger til.

- Kjøper mener han har betalt for mye, og selger mener han har fått litt for lite.

Kopreitan forteller at det ikke vil bli endringer i det 124 meter høye tårnet med det første.

- Den beste planen er å ta stafettpinnen videre. Det er ikke rom for store endringer, sier Kopreitan.

Leier til 2028

Eiendomsmegler Kristian Hogstad Lund i Eiendomsmegler 1 Næringseiendom Midt-Norge forteller at det har vært bra interesse for eiendommen.

- Det kan være vanskelig å skille mellom interesse og nysgjerrighet på en slik eiendom. Det har vært aktører både fra Trondheim og utenfor byen som har vært interessert. Vi har snakket med flere. Totalt var det tre budgivere, men det var ikke budrunde, sier Lund.

Spisestedet Egon er største leietaker. Egon har vært i tårnet siden 1999, og har leiekontrakt frem til 2028. Restauranten er over to plan. Andre etasje roterer 360 grader i løpet av en time, slik at du får sett det meste av byen under måltidet.

På bakkeplan er Heimdal Trafikkskole, Nordisk Sprøytebetong Midt-Norge og Vital Pharma leietakere. Leieinntektene fra de 1475 kvadratmeterne er over fire millioner kroner i året. Telenor eier deler av Tyholttårnet, som også er plattform for fjernsyns- og FM-sendere, og et knutepunkt for radiolinksamband.

Forlater Trondheim

Med salget forlater Vennatrø Gruppen Trondheim.

- Da vi kjøpte Tyholttårnet var utgangspunktet av vi skulle satse mer i Trondheim. Men det motsatte har skjedd. Vi kjenner Stjørdals-markedet godt, og ser fortsatt gode muligheter her. Vi har ikke kjøpt flere bygg i Trondheim, de hadde en annen kalkulator de vi konkurrerte med, sier Vennatrø.

I Stjørdal eier Vennatrø Gruppen blant annet kjøpesenteret Torgkvartalet i sentrum og eiendommene hvor politiet, Toyota Hell Bil, Nettbuss og Statens vegvesen holder til.

- Vi skal gjennomføre en stor utbygging av Torgkvartalet til 275 millioner, som starter i disse dager, og vi har kjøpt et helt kvartal i Sandgata/Stokkanvegen, sier Vennatrø.

Eier 20 næringsbygg

Kopreitan kjøper Tyholttårnet via selskapet Trym Næring, som han eier 100 prosent av. Selskapet eier også Rosendal Teater, hvor det tidligere har vært kino.

- Det er et mål i seg selv å eie bygg som ikke bare er veltede melkekartonger. Jeg har et forhold til byggene, sier Kopreitan.

Trym Næring er også medeier i Leksvik Hotell. Selskapet eier, direkte og inndirekte, 20 næringsbygg sentralt i Trondheim og på Heimdal, og har rundt 30 millioner kroner i husleieinntekter i året.

- Trym Næring er et ungt selskap, som har evne og vilje til å utvide og et sterkt ønske om å vokse i næringssegmentet, sier Kopreitan.

Bygger boliger

Han eier også halvparten av boligutbyggeren Trym Bolig, mens Oslo-baserte Per Eivind Skeid med familie eier den andre halvparten.

- På bolig er vi ganske store, og har som mål å selge 150 til 200 boliger i året. Det er ikke langt unna Obos og Veidekke i Trondheim, sier Kopreitan.

For tiden selger Trym Bolig prosjektene Liljendal på Leangen, Tomset Terrasse på Utleir og Balders Terrasse på Bromstad. Utbyggeren har også en rekke store boligprosjekter under planlegging. I 2014 kjøpte Trym selskapet Maja Eiendom Holding, med utbyggingsselskapet Maja Eiendom og entreprenøren Teknobygg Anlegg. Det er selskaper som ble startet på det som var igjen etter konkursene i Maja Teknobygg-konsernet i 2012.

foto
- Vi har snakket med flere. Totalt var det tre budgivere, men det var ikke budrunde, sier eiendomsmegler Kristian Hogstad Lund i Eiendomsmegler 1 Næringseiendom Midt-Norge. Foto: EIENDOMSMEGLER 1 MIDT-NORGE