For 30. gang kom Magasinet Forbes denne uka med sin årlige liste over verdens rikeste personer.

I år som i fjor troner Bill Gates, grunnleggeren av Microsoft, helt på toppen. Verdens rikeste er god for 75 milliarder dollar. Det er et stykke ned til første nordmann på lista, men der er det i alle fall en trønder.

Liker du å holde deg oppdatert på økonominyheter i Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Falt på lista

Odd Reitan, grunnlegger av Rema 1000 og bosatt i Trondheim, er på plass nummer 358 med en formue på 4,2 milliarder dollar. 64-åringen er ifølge lista fortsatt rikest i Norge, men har falt på deres liste. I fjor havnet Reitan på plass nummer 291.

Forbes skriver at Reitangruppens lavprisbutikker og kiosker har spredt seg både i Skandinavia og de baltiske landene etter at Odd Reitan åpnet sin første butikk i 1972. Det vises til at selskapet er det femte største i Norge, og som Forbes også har fått med seg: Reitans sønner følger i sin fars fotspor. Ole Robert Reitan som administrerende direktør i Rema 1000 og Magnus som sjef i Reitan Conveniencce.

22-åring på lista

På 11. plass blant nordmennene på lista finner vi neste trønder, dette er Gustav Magnar Witzøe. Witzøe er på plass 1577 over verdens rikeste, med 1,1 milliarder dollar i formue.

22-åringen eier flesteparten av aksjene i familiens investeringsselskap Kverva, som igjen eier 53,4 prosent av oppdrettsselskapet Salmar. Faren Gustav Witzøe har likevel beholdt kontrollen over familieformuen gjennom a-aksjene.

Sønnen Gustav Magnar Witzøe har blant annet investert i teknologiselskapet Gobitech og har også planer om å investere i eiendom. Også Petter Northug har gått inn på eiersiden i bildedelingsappen Gobi, sammen med Salmar-arvingen.

TRD.BY: Trøndelags rikeste 22-åring spytter penger inn i NTNU-app

Mellom Reitan og Witzøe på den norske lista finner vi disse: Andreas Halvorsen, Johan Johannson, Caroline Hagen kjos, Stein Erik Hagen, Arne Wilhelmsenm Kjell Inge Røkke, Petter Stordalen, Alexandra Andresen, Katharina Andresen og Gjert Wilhelmsen.

Gustav Magnar Witzøe er bare 22 år, men god for 1,1 milliarder dollar. Foto: Leikny Havik Skjærseth