1. juni går Øwre-Johnsen ut av Adecco og erstattes av Torben Sneve som har ledet Adecco Danmark siden 2009.

Returnerer til Trondheim

- Nå er tiden inne for å gjøre noe helt annet, og jeg ønsker Torben lykke til i jobben, sier Anders Øwre-Johnsen i en pressemelding.

Øwre-Johnsen tar over familiebedriften som hans bestefar etablerte i 1948. Øwre-Johnsen AS er utstyrs- og vedlikeholdsleverandør til industri, marine og offshore og holder til på Flatåsen i Trondheim. I 2013 omsatte selskapet for 48 millioner og hadde et overskudd før skatt på drøyt elleve millioner kroner.

Tøffe tider

Adecco er et landsdekkende bemanningsselskap med over 70 kontorer og avdelinger og over 5000 medarbeidere i jobb hver dag.

Les også (PLUSS): Ny sjef møter dagene med nordnorsk humør

I pressemeldingen skriver selskapet at bemanningsbransjen er inne i sin verste periode siden kriseåret 2009. Selskapet setter nå sin lit til 46 år gamle Torben Sneve som kommer fra stillingen som direktør for Adecco Danmark. Sneve startet selv som vikar i Adecco i 2000. Siden den gang har han gått gradene og blant annet vært regiondirektør i Adecco Oslo.

- Tredoblet omsetningen

Adecco skryter av den nye konsernsjefens prestasjoner i Danmark:

«Da han tok over som konsernsjef for Adecco Danmark, falt den danske bemanningsbransjen med 43 prosent. Men selv i et marked i fullstendig krise, ble omsetningen tredoblet etter at Torben Sneve inntok sjefsstolen i København. Han mener det gjelder å finne de strategiske områdene som ikke er preget av de kraftige nedskjæringene i oljesektoren. Sneve ser endringer som en mulighet og ikke en trussel», heter det fra selskapet.

- Vi er en konjunkturavhengig bransje i stadig endring. Det er alltid områder som har god vekst, så det gjelder å tilpasse seg markedetog se løsninger der andre ser hindringer. I Adecco er vi omstillingsdyktige, sier han, ifølge pressemeldingen, selv.