Selskapet er et rederi som ble startet i år 2000 og driver tre fergeruter: Dypfest – Tarva, Garten – Storfosna, og Garten – Storfosna – Leksa – Værnes.

Ifølge egne nettsider har Fosenlinjen AS rundt 20 ansatte og en årlig omsetning i området rundt 30 millioner.

Selskapet har hovedkontor på Kråkvåg i Ørland kommune.

Seks års fartstid

Siden 1. mars har Joakim Ervik Halvorsen vært daglig leder i rederiet. Han er ikke ukjent med selskapet, da han har jobbet som kaptein på fergene til Fosenlinjen.

– Jeg har jobbet i Fosenlinjen i seks år, før jeg gikk inn i rollen som daglig leder etter Paul Arne Grøntvedt, sier Halvorsen til Fosna-Folket.

– Jeg var fast på MF Nidaros på Garten-Storfosna- Leksa – Værnes sambandet, men har utsjekk på alle fergene, sier han.

Halvorsen er opprinnelig fra Klæbu, men bor nå i Børsa.

– Jeg kan ikke si jeg er børsværing, da får jeg fatter’n på nakken, sier han.

Ny hverdag

Naturlig nok er det en litt annen arbeidshverdag som sjef for hele rederiet.

– Det er del telefoner og kontorarbeid, og ting som skal følges opp både fra myndigheter og ansatte, sier Halvorsen.

Joakim Ervik Halvorsen har byttet ut broa på en ferge med laptop og kontor. Foto: Privat

– Jeg er glad i å jobbe turnus, med en periode på og en fri, nå er jeg på hele tiden. Ellers er det noen kabaler som skal legges, man må sette inn nye folk og reservefartøy ved hendelser som oppstår.  Det blir noen telefoner.

Kontor i Trondheim

Det er også mye å lære for den ferske sjefen.

– Det er litt nytt med tanke på myndigheter og hva slags krav de har for å drive et fergerederi. Jeg synes det er spennende og lærerikt med utfordring i hverdagen med å finne ut av ting. Jeg har vært med litt hele veien og hjulpet tidligere daglig leder, så jeg vet litt hva det går i. Jeg vet aldri om det blir en rolig dag hvor alt fungerer som det skal, eller om det blir en dag hvor det blir travelt.

Med bosted i Børsa har den daglige lederen fått kontor i Trondheim.

– Vi hører til Grøntvedt Invest, så jeg sitter sammen med Grøntvedt-ansatte. Jeg har også kontor hjemme i Børsa og på Kråkvåg. Jeg har hytte på Storfosna, så jeg kommer til å ha noen kontordager på Kråkvåg fremover, sier Joakim Ervik Halvorsen.