I E. C. Dahls lokaler i Munkegata 58 i Trondheim er Marius Thorvaldsen kjent fra Brukbar og seriegründer Borgar Ljosland i ferd med å samle spillmiljøet i Trondheim.

Bygget har stått tomt de siste årene, og blitt pusset opp. Nå vil Thorvaldsen og Ljosland at utviklerne i Spillmakerlauget, Wordfeud-gründer Håkon Bertheussen, gründerne i Hackheim og flere andre IT-bedrifter skal flytte inn i det fire etasjer høye bygget, som de skal kalle Work-Work.

- Vi har allerede leid lokalene, og de er i ferd med å bli pusset opp og innredet. Spill har vært gjemt bort i en kjeller altfor lenge. Nå er det på tide at vi viser frem miljøet og får et helt nytt hus for spillutvikling, sier Thorvaldsen.

Inviterer folk inn

Totalt har Thorvaldsen og Ljosland 1350 kvadratmeter tilgjengelig fordelt på 4 etasjer. I tillegg til kontorlokaler for nye og etablerte spillbedrifter i andre og tredje etasje, ønsker de to å invitere folk inn i bygget i form av en pub i første etasje.

- Det blir en pub, altså et public house, i sin rette forstand. Her ønsker vi at folk skal komme for å ta seg en forfriskning, og samtidg få muligheten til å betateste spill og apper som utvikles på huset. Det vil bli åpninger mellom etasjene, slik at de som jobber her kan se nedover eller oppover i etasjene. I puben skal de som jobber her kunne ta seg en tur ned, la de besøkende teste et spill og be om tilbakemeldinger, sier Thorvaldsen.

Han er også i ferd med å samle inn en rekke spillmaskiner og pc-er som de besøkende kan prøve ut spill på.

- Vi er i samtaler med Sony på kosollsiden. I tillegg vil vi ha en rekke klassiske konsoller, slik som Commodore 64, Nintendo og så videre, sier Thorvaldsen.

Verksted i kjelleren

I kjelleren på huset planlegger de to å innrede et verksted.

- Om noen har behov for å bygge egen spillmaskin, vil det være mulighet til det. Her vil vi ha verktøy tilgjengelig. Den nye plattformen for hvordan man skal spille kan oppstå der, sier Thorvaldsen.

Vil beholde spillutviklere i byen

Thorvaldsen mener det ikke mangler på suksesshistorier når det gjelder spillutvikling i Trondheim. I tillegg til Bertheussens Wordfeud har også selskapet Dirtybit gjort det knallsterkt med sine Fun Run-spill. Dirtybit har nå flyttet til Bergen. Thorvaldsen ønsker å holde på spillbedriftene.

- Vi ønsker at folk som er interessert i spill skal bli i byen. I tillegg er det viktig at det blir en møteplass hvor spillutviklere møter publikum og andre kreative miljøer. Huset blir et skjæringspunkt mellom spill, kultur og gamification, sier Thorvaldsen.

Thorvaldsen og Ljosland har samlet inn det meste de trenger av finansiering, men mangler fortsatt 1,2 millioner kroner for å fullfinansiere lokalene. Derfor er de på utkikk etter flere partnere.

Går dette i orden, håper Thorvaldsen å åpne puben og verkstedet allerede på sensommeren, mens resten av lokalene skal åpne slag i slag utover høsten.

Marius Thorvaldsen og Borgar Ljosland har valgt å kalle lokalene i Munkegata for Work-work. Her har de til sammen ha 1350 kvadratmeter lokaler tilgjengelig for spillutvikling. Foto: Illustrasjon