- Vi synes dette er et flott tiltak. Vi er en gjeng som er vant til å trene så og si hver uke. Og vi synes det er godt å komme ut og gjøre noe sammen, sier Marit Skjeflo som deltok sammen med laget fra Vardesenteret ved St. Olavs Hospital.

Kvinnene deltok sammen med cirka 2100 andre påmeldte løpere. Det bekrefter Reidar Isachsen, prosjektansvarlig for Jentebølgen i Trondheim.

- Vi går samlet som gruppe og skal ha med alle fra start til mål. Den som melder seg på alene, gjør det alene, understreker Gro Hoff. Hun er en av de åtte damene som stilte for Vardesenteret . De har bestemt seg for å komme i mål sammen.

Færre deltagere

Isachsen er svært fornøyd med årets arrangement, selv om det var 800 færre deltagere i år sammenlignet med fjoråret.

- Vi var tyvheldig med været, at det lysnet og ble så flott, sier prosjektansvarlig Isachsen.  Han tror at sein pinsefeiring og mange skoleavslutninger har påvirket deltagelsen i år.

5. juni neste år fyller Jentebølgen 25 år. Da håper arrangørene på langt flere deltagere.

Hjelper å trene

- Det er sunt å trene selv om man har en sykdom, sier Heidi Vollvik Braseth, Vardesenteret. Hun deltar i Jentebølgen for tredje gang.

Vardesenteret er et tilbud for kreftpasienter ved St. Olavs Hospital. Der kan de snakke sammen, trene og få ulike tilbud og kurs. Tilbudet er både for pasienter og pårørende.

- Det er veldig lurt å holde seg i form om man går til kreftbehandling. Det har hjulpet meg mye, avslutter Vollvik Braseth.