Fylkesordfører Tore O. Sandvik har stor forståelse for at Trond Giske vil komme med sin versjon. I et langt sms-svar til Adresseavisen der han blir bedt om å kommentere brevet, sier han at det er bra at Giske tar selvkritikk for episoder der han erkjenner å ha påført andre ubehag.

- Demonisering

- Men det er vanskelig å forstå at disse anklagene rettferdiggjør demoniseringen av ham som media og spesielt kommentariatet i hovedstaden har bedrevet og utsatt Trond og hans familie for i over en måned. Spesielt med tanke på alvorlighetsgraden i andre omtalte varslersaker, hvor detaljene er gjengitt i media, skriver Sandvik.

Han mener at «dette IKKE er et angrep på varslerne eller en bagatellisering av det Trond med rette har beklaget».

- Varslerne fortjener respekt

- Varslere viser stort mot og fortjener respekt, men de fleste her i landet greier å ha to tanker i hodet samtidig; både varslernes og anklagedes rettssikkerhet. Vi burde forvente at det mediepolitiske komplekset i hovedstaden greier det samme.

Sandvik sier at ensidigheten, mangelen på nyanser og alternative stemmer, samt bruken av anonyme kilder det er umulig å forsvare seg mot – er svært betenkelig for oss alle.

På oppfølgingsspørsmål fra Adresseavisen om hva som er veien videre etter dette, svarer Sandvik at det har han ikke rukket å tenke på ennå.