HELGE WANVIK

Vårt æresmedlem og vår gode støttespiller, Helge Wanvik, gikk bort den 11. mars 2018. Helge ble 98 år gammel. Med ham gikk også en av gründerne av Byåsen Historielag bort.

Helge Wanvik var med i interimsstyret til Byåsen Historielag da laget ble dannet i 1992. Siden den gang har Helge bidratt med mange tjenester for laget, det være seg å lede ekskursjoner i marka, ha nyttige innspill på medlemsmøter, og ikke minst stilt sin gamle slektsgård Havstein Vestre til disposisjon. Historielaget har nytt godt av å bruke både ”Frautjellarn” og Steinbua på gården til sine møter og arrangementer. Helge ble kårkaill i 1989. Men både sønnen Ola, som i dag driver Havstein Vestre, og kårkaillen har begge bidratt til at vi i historielaget har følt oss meget velkommen på gården.

Helge var interessert i historie. Han laget selv en fyldig trykksak om Havsteins historie. De fleste på Byåsen kjenner til at Havstein er en av de største gårdene i området, med en historie som går langt tilbake i tid. Helge lot dette være drivkraften i sitt eget arbeid med lokalhistorie. Han bidro også med artikler om krigshistorie til årboka Byåsminner. I historielagets navnekomite kom han også med gode innspill når det var snakk om å gi navn til nye veier.

Helges interesse for å ivareta lokalhistorien på Byåsen gjorde at han dannet flere små foreninger, kanskje mest for at eldre Byåsinger skulle treffes for å snakke om gamle Byåsen. Helge mente at vi møttes for sjelden i dag, så det var viktig å komme sammen for en god prat.

Våre tanker går til hans nærmeste familie, som har mistet en kjær far, bestefar og oldefar.

Vi minnes alt det gode han bidro med og lyser fred over Helge Wanviks minne.

Byåsen Historielag