Sinte og frustrerte velgere finner seg en Trump og går for en Brexit, skriver Steinar Westin i denne Signert-artikkelen.

Globaliseringens grenser

Det låter så vakkert når noen snakker om den globale landsbyen, at alle mennesker kan knyttes sammen i store fellesskap. Men når nasjonsgrensene bygges ned, overtar markedet. Og markedet bryr seg ikke om fellesskapet.

Markedet overtar: Den internasjonale globaliseringen har sluppet markedskreftene enda mer løs og skapt større forskjeller mellom fattig og rik og gitt, skriver Signert-forfatteren.   Foto: Jan O. Henriksen

Grenser er noe gammeldagse greier. Ut i verden vil vi. Helst med frihet til å vandre og handle hvor som helst, og gjerne dit kafeene er fristende og maten billig. Derfor ble sånne som jeg, reiselysten ung mann fra 1960-tallets Strinda, tidlig tilhenger av alt som smakte av internasjonalt samarbeid, FN – og alt dette som bar i seg løfter om en åpnere og snillere verden.