Bil & Trafikk:

Mange legger mye penger i lakkforbedring

Du kan kalle det coating, flytende glass eller lakkforsegling. Det koster flesk og er blitt kjempepopulært.

Håndarbeid: Før lakken forsegles, eller påføres de to lagene som kalles to-komponents coating, må alle striper og flekker i lakken fjernes. Mikael Ericks peker på at det er penger å spare på å levere nybilen til lakkbehandling allerede før den rekker å få striper i lakken.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Topcoat: Thomas Lein påfører det siste laget med keramisk coating som skal gjøre overflaten blank og vanskelig å feste seg til for vann, smuss og salt. Både flaske størrelsen og pusseutstyret kan minne om et spa for menneskehud.  Foto: Guro Kulset Merakerås

- Markedet har vokst ekstremt mye de siste årene, fastslår Mikael Erichs, sjefen hos Bilhjelp Trondheim. Fra lokalene på Heimdal pleier Mikael og hans to ansatte lakken på både ubrukte og brukte biler. Han er én av mange i regionen som tilbyr disse tjenestene, og det finnes tydeligvis kunder nok til dem alle.