Mats og Camilla kjøpte oppussingsprosjekt:

Ikke i tvil om hva som var det største sjokket

- Det største sjokket var all rivinga. Det tok aldri slutt, sier Mats Kalland, som kjøpte ei rønne på Jonsvatnet sammen med samboer Camilla Pedersen. Etter full renovering er paret stolte eiere av en moderne enebolig med uslåelig utsikt.

Trondheim: Camilla Pedersen og Mats Kalland har egenhendig renovert "Kikut", Jonsvannsveien 464.  Foto: Glen Musk

Arv: Interiøret i huset er en god blanding av Camillas møbelsnekkeri og arvede godbiter, som denne seksjonen på stua. 

Forseggjort: Alle som har forsøkt å legge flis vet at en nisje skaper betydelig merarbeid. Det skremte ikke Mats og Camilla, som slo til med hele tre nisjer i dusjveggen. 

Trondheim: Camilla Pedersen og Mats Kalland har egenhendig renovert "Kikut", Jonsvannsveien 464.  Foto: Glen Musk

Sjøllaga: Også på kjøkkenet har Camilla svingt seg med kryssfinér, og har laget et miljøskapende lite veggmøbel med plass til dette og hint. 

Lunt bad: Paret ønsket at badet skulle ha samme stil og stemning som oppholdsrommene i huset, og lette lenge før de fant løsninger de ble fornøyd med. Dette rommet var det som var mest krevende å jobbe med for de praktisk flinke, men ikke faglærte, huseierne.  

Dro på rønnejakt: Mats og Camilla fant sin vei inn i boligmarkedet. 

Fotografer: Huseierne er begge utdannet fotografer - og digger frisbeegolf. Her er to lidenskaper samlet på ei hylle. 

I ny drakt: Huset på Jonsvatnet er totalrehabilitert, innvendig og utvendig. 

Yttergangsmøblement: Multihåndverker Camilla bygde like gjerne garderobeløsningen selv.  

Fra u til åh: Planen var et u-kjøkken, men i tolvte time bestemte paret seg for å gå for en halvøy med arbeidsbenk, koketopp og spiseplasser. Mats bekrefter at klisjeen med gjester som hygger seg her mens verten lager mat, kan være sann. 

Før: «Oppussingsprosjekt» «Bolig med potensial». Begrepene betyr ofte «rønne» på meglersk, og det var akkurat det Mats og Camilla var på jakt etter. Dette bildet viser hvordan huset så ut da de kjøpte det. 

Det manglet ikke på advarsler fra venner og familie da Mats og Camilla kjøpte en forfallen arbeiderbolig ved en nedlagt minkfarm på Jonsvatnet.