Hjemme hos

Impulskjøpt lån

Monica Brandås og Roy Inge Wuttudal kjøpte trønderlån, fjøs, låve, gårdssag, løe og to stabbur på impuls. I et våningshus med én utslagsvask og utedo var det litt å ta tak i.

Monica kjøpte gammel gård på impuls  Foto: Guro Kulset Merakerås

Denne pusen er bare noen uker gammel, men allerede godt kjent inne i trønderlåna til Monica Brandsås og Roy Inge Wuttudal. 

Storprosjekt: Eierne som kjøpte Hoset gård i 2016 har nok å henge fingrene i. 

Kulturminner: Noen av husene på eiendommen er virkelig av det gamle slaget. 

Plasskrevende: Disse store møblene var Roy Inge sine, og de passer godt inn på et kjøkken som er bygd på finstua. 

Lun benk: Mens gamle kjøkken hadde divan, har Monicas nye kjøkken sittebenk i forlengelsen av kjøkkenbenken. Det skal gå an å være på kjøkkenet uten å sitte til bords. 

Monica tar gradvis inn mer gamle møbler, etter at hun i starten ville ha mest mulig moderne interiør som kontrast til det gamle huset. 

Kjøkkenhygge: Mona koser seg på mors lune kjøkken når hun er hjemme på besøk. Det var viktig for Monica å ha et stort kjøkken som kunne fungere som husets samlingspunkt. 

Grovt: Det var Roy Inges forslag å bruke værbitte planker som listverk på tømmerveggen inne på stua. 

Slitt, men verdsatt: Gamle dører og låser får leve videre når gården blir pusset opp.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Utsikt: Pusen Luna nyter utsikten som matmor Monica falt for på Hoset gård.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Innkjøpt: Det har blitt en del handling på auksjon for å få tak i inventar som passer til gården. forteller Monica.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Viktig: Stort kjøkken sto øverst på ønskelista til Monica da huset skulle bygges om til å passe deres behov. Til venstre i bildet ser vi listverk som venter på tur.  Foto: Guro Kulset Merakerås

Monica byr på vafler og kaffe på et kjøkken som mangler listverk og utforinger, men som bærer bud om nye tider på Hoset gård. Husene her hadde stått tomme i 30 år da Monica og Roy Inge kjøpte gården i 2016. Samboerparet har tre barn hver og hadde vært på utkikk etter et sted å bo. Det skulle helst være en gård, men noe rehabiliteringsprosjekt var de egentlig ikke på jakt etter. Men så.