Minneord Knut Eide

Knut Eide døde 4. desember, 79 år gammel. Norges Kommunistiske Parti har mistet en politisk bevisst og aktiv klassekjemper. Vi har alle mistet et menneske som vi bare hadde gode følelser for. Han seilte ute 15 år gammel og tidlig ble han rystet over nøden, fattigdommen og urettferdigheten i verden. Det ble en øyenåpner. Han ble medlem av Norges Kommunistiske parti 30 år gammel. Alt som ung betraktet han seg som kommunist. Men under den kalde krigen på 1950-60 årene var det vanskelig å stå åpent fram med sin politiske overbevisning. Det gjaldt ikke å si for mye eller for høyt. Selv om vi forsvarte ytringsfrihet måtte man klokelig tie stille om sine radikale meninger. Du kom fort på rederienes svartelister. Med sin sterke rettferdighetssans sa han allikevel i fra når det behøvdes. Han tok alltid de svakes parti når.