Hjemme hos:

Skattejakthjemmet på Røros

– Alt kan fikses på. Lakkes og males, eller trekkes om. Det er bare fantasien som setter grenser, sier Gunn-Heidi Kvernrød. Hun har fylt huset sitt med bruktskatter, men lar ikke det gå på bekostning av stilen.

Dekket bord: Gunn-Heidi er glad i å lage mat. Hver morgen før de drar på jobb dekker hun, eller Ole Anders, spisebordet for middag. På det viset går det raskere å få middagen på bordet når de kommer hjem. Legg merke til det flettede veggteppet i bakgrunnen. Det er laget av blader fra bananplanter. 

Den gule døra: bak den fargerike døra og skjuler det seg en fargerik kvinne, nemlig Gunn-Heidi Kvernrød. 

Halvetasje: Huset består av flere nivåer, og mellom første og andre etasje er det en halvetasje hvor det har blitt plass til en kosekrok stresslesser. De er selvfølgelig kjøpt brukt som så mye annet i huset. 

Innebygd glassveranda: Glassverandaen har de integrert i huset. Dermed fikk de noen ekstra kvadrat, pluss en veldig lys og sjarmerende avslutning på stua.  

Kinesisk skatoll: Et flott utskjært, kinesisk skatoll er en av favorittgjenstandene i hjemmet til Gunn-Heidi. 

Kirsebærkjøkken: Kjøkkeninnredningen, fra Norema er laget av kirsebærtre og holder seg fin selv om den har vært i bruk i ganske mange år. Også på kjøkkenet har det sneket seg inn noen bruktskatter, blant annet sekstitallslampen som henger i vinduet. 

Krumkakestake: Et gammelt krumkakejern gjør nytten som lysestake og en gammel striesekk fungerer som duk. Det meste gammelt kan brukes, er husfruen filosofi. 

Personlig bad: På badet er det levende lys, grønne planter, små skulpturer og andre rariteter. Et funksjonelt rom fullt av personlighet. 

Sminkestasjon: På badet har Gunn-Heidi sett opp et flott gammelt speil og en stol som har levd lenge. Her har hun perfekt lys for å sminke seg om morgenen. 

Sofakrok: Sofaen er et bruktfunn og Manilla-bordet er fra åttitallet. Kombinert med myke tekstiler, blomster og pynt skaper Gunn-Heidi en trivelig stemning. 

Spellemannspris på hylla: Midt mellom duftpinner og keramikkengler har spellemannsprisen som Ole Anders var med på å vinne i 1996 fått plass.  

I et boligfelt i utkanten av Røros sentrum finner vi et hvitt hus med en knall gul dør. Den fargesterke døra vitner om ei fargerik dame som bor innafor. Gunn-Heidi Kvernrød. Hun er blomsterdekoratør og har i mange år drevet blomsterbutikkene Fjellpryd på Røros og i Ålen sammen med sin datter Lene. De har også Fjellpryd begravelsesbyrå sammen.