Åtte minutter før slutt satt angrepsspiller Arne Gunnes inn det forløsende seiersmålet – i kampen som ingen hadde råd til å tape.

- Er det lov å si at det føltes jævlig godt?, spør Byåsen-trener Finn-Magnus Johannessen og fortsetter:

- Ut fra tabellen og kampen var det fantastisk, etter å ha slitt i hele år. Nå har vi skaffet oss litt distanse, som kan bli ekstra viktig i kampen om å holde oss, sier Byåsen-treneren.

- Vi merket helt klart at det var en viktig kamp. Det var en utrolig god følelse å se ballen gå inn, da vekkes konkurranseinstinktet til live. Selv om det er spesielt å møte Rødde, sier Eirik Valla Dønnem.

Fem poengs klaring

Han var en av fem spillere som forlot Rødde i sommer, da han signerte for Byåsen. Med signeringer som Asgeir Snekvik og Kim Ove Riksvold fra Ranheim, har Byåsen virkelig fått sving på sakene. Bydelsklubben har tatt 13 av sine totalt 22 poeng på de siste kampene.

- Før sommeren var vi det svakeste laget spillemessig, sammen med Træff og Rødde. For vår del var det fullt fortjent at vi lå under streken, det var ingen uflaks inne i bildet. Etter sommeren har vi fått inn etablerte spillere og poengfangsten skyldes ingen flaks. Det blir fortsatt tøft å holde plassen, men vi har troen. Det viktigste er at vi har holdt nullen i fire av de seks siste kampene. Det gir gode muligheter til å ta godt med poeng, sier trener Johannessen.

Byåsen ligger nå fem poeng over Træff på den første plassen under streken. Hadde Rødde tatt med seg alle poengene, ville ikke bare avstanden ned til streken vært kortere, men Rødde ville vært à jour poengmessig. Nå ligger Rødde fortsatt helt sist på tabellen.

- Nå er jeg Byåsen-spiller og det betyr er viktigst at vi ikke rykke ned. Rødde er inne i en tapsstream som ikke gjør det enklere. De får det tøft, men har muligheten til å holde seg. Jeg håper Rødde klarer det, sier Valla Dønnem om gamleklubben.

Mistet halve startelleveren

Som tross alt har kun to poeng opp til sikker plass, men fem strake tap gjør at Rødde trenger sårt en seier – av åpenbare grunner.

- Vi har god tro på at vi skal klare det. Det vil alltid være utfordringer vi mistet fem spillere fra førsteelleveren etter spørsmålene rundt likviditeten vår kom i sommer. Men juniorene og spillene som er igjen skal ha all ære for hvordan de har taklet situasjonen. Vi blir bedre for hver kamp som går, sier Rødde-trener Håvard Johannessen.

Han gikk fra rollen som assistent til hovedtrener i slutten av august, slik at Geir Arne Kristiansen kunne prioritere de økonomiske og spillerlogistiske utfordringene klubben står ovenfor.

- Økonomien vår ser grei ut, det har blitt jobbet godt for å redusere kostnadene og samtidig fulgt opp sponsorer. Rødde består neste år uansett om det skulle bli nedrykk til 3. divisjon. Det er godt å se hvordan spillerne har taklet situasjonen, nå skal vi fortsette å jobbe steinhardt for at laget skal holde seg i divisjonen, sier Rødde-treneren.

Her er alle trønderske børskarakterer fra helgens runde i 2. divisjon.

Byåsen – Rødde 1–0 (0-0)

Målsjanser: 8-1

2. divisjon, avdeling 4. 19. runde. Byåsen Arena

203 tilskuere

Mål: 1–0 Arne Gunnes (82)

Dommer: Kent Ove Hammer, Kolstad Fotball – 5

Gule kort: Eirik Valla Dønnem, Byåsen. Kim André Brandtzæg og Kristian Andreassen, Rødde

Byåsen: Møter en motstander som står litt ribbet igjen etter en tøff sommer og som trenger hvert poeng de kan få. Dermed blir det mye ball og lite plass offensivt for rødkledde Byåsen-spillere. Har mye ball og står høyt med laget, men får ikke opp tempoet og intensiteten i spillet sitt før pause og det blir mye en og en, i stedet for at laget får utfordret og truet flere rom samtidig. Kommer ut i 4-3-3, men det blir en slags 4-2-3-1. Asgeir Snekvik blir kanskje lavere enn forventet for å hente mer ball uten at det svekker Byåsen. Kommer til mye innlegg, men det blir lite farligheter. Tre målsjanser før pause, noen flere etter, men tonene er de samme. Byåsen triller mye på tvers, finner ikke åpningene og trener Finn Magnus Johannessen sammenligner takten med en håndballkamp. Det blir til slutt enkelt å forsvare seg mot en motstander som offensivt ikke har noe annet enn et frispark-innlegg å by på. Endrer kampbildet med å sette på Kim Riksvold, som hjelper Sindre Ohrstrand godt og skaper mer trykk på høyresiden. Får en sjanse mot slutten når Rødde er i ubalanse og da sitter den på halvspretten for Arne Gunnes. Flytsonen.

Rødde: Ser mer redd ut for å tape enn sulten på seier, men opptrer fornuftig i en nedrykksstrid der hvert poeng på bortebane kan være gull verdt. Forsvarer seg med elleve mann bak ballen, sideforskyver bra og stenger rommene til Byåsen. Offensivt blir det bare en målsjanse på 90 minutter. Thomas Valø har tempoet, men er ingen ren spiss og innleggskvaliteten er for dårlig de få gangene man kommer rundt. Byåsen flytter beina bra og det ser hele tiden ut som en lang vei frem for Rødde når man vinner ball. Sliter med det relasjonelle, laget er nesten helt nytt fra laget som startet sesongen. Bevegelsene mangler og ses ikke når de er der. Ser uansett ut til å få med seg et viktig poeng for tabellen og ikke minst selvtilliten, men spiller på seg et unødvendig brudd og ingen presser ballfører da Gunnes banker inn 1–0 åtte minutter før slutt.

NB: Fire rene laken for Byåsen på de siste seks kampene. Det er lekent for et lag som slapp inn 15 mål på tre uker i juni. Dystre tall for Rødde, som må tilbake til 25. serierunde i fjor for å finne forrige kamp uten baklengs – 2-0-seier over Brumunddal 18. oktober. 20 kamper.

Dagens Ivers: Erik Sleipnes Sivertsen, Rødde.

Vurdert av Marius Schjei Dahl

Byåsen 4-2-3-1:

Rune Johnsen – 6

Ulrik Havnsund – 5

Håvard Losnegård Karlsen – 6

Ivar Erlien Furu – 6

Espen Langørgen – 4 (Marius Dalsaune Nossum fra 66. min)

Ole Gunnar Øien – 4

Eirik Valla Dønnem – 4

Sindre Ohrstrand – 6 (Andreas Hanssen fra 87. min)

Asgeir Snekvik – 5

Martin Grong Risan – 4 (Kim Ove Riksvold fra 61. min)

Kim Andre Brandtzæg – 3

Ole Martin Devle – 4 (Odin Jørgensen fra 59. min (Erik Brækken fra 86. min))

Martin Berdal – 3 (Ståle Singstad Stegavik fra 86. min)

Thomas Valø – 3

Strindheim – Aalesund 2 2–1 (2-0)

Målsjanser: 7-4

2. divisjon, avdeling 4. 19. runde. Strindheim kunstgress

Ca 50 tilskuere

Mål: 1–0 Andreas Rye (1), 2–0 Daniel Krogstad (29), 2–1 Vebjørn Hoff (90)

Dommer: Rikhard Haugen Lyng, Kolstad Fotball – 6

Gule kort: Fredrik Lund og Eirik Nerland, Strindheim. Elias Dahlberg, Lars Valderhaug og Sigurd Tafjord, Aalesund 2.

Strindheim: Presser gjestene fra start og får tidlig betalt når det jobbes frem feil i Aalesunds bakre rekker, andreballen vinnes og man får 1–0 før det er gått ett minutt. Det gir Strindheim ro og laget angriper tålmodig og fornuftig, hele tiden med sikring og lite rom bakover for overganger. Involverer kantene mye og særlig venstresiden med Andreas Rye viser tidvis kreativ klasse, spesielt på forarbeidet til 2–0. Laget blir dypere etter pause og mister fokus i stedet for å drepe kampen. Venstresiden viser tidvis samme klasse fra første omgang, mens det slurves med pasningene mot høyresiden. Den sittende midtbanen sliter til tider med gode, tekniske brasser, men ellers var det få farligheter fra et motstanderlag i poengnød. Gir bort noen dødballer i farlige posisjoner som følge av taktisk dumme taklinger, noe som gir en redusering på kampens siste spark på ballen.

NB: Andreas Rye herjet til tider med Aalesunds venstreside. Han scoret også da Strindheim tapte 2–5 mot førstelaget til sunnmøringene i 2. runde av NM.

Stian Romslo Torgersen – 5

Christian Reginiussen – 3 (Joachim Andersen fra 78. min)

Daniel Krogstad – 3 (Øyvind Olav Døsvik Haugen fra 87. min)

Fredrik Lund – 5 (Bjørn Erik Løkås fra 78. min)

Andreas Rye – 7

Joachim Erlend Olufsen – 6

Aalesund 2:

Tor Erik Larsen

Sigurd Tafjord

Thomas Skog Martinussen

Jørgen Hatlehol (Erik Barrachina Dietrichson fra 83. min)

Lars Valderhaug

Elias Dahlberg

Vebjørn Hoff

Emil Fosse (Anders Waagan fra 40. min)

Sondre Brunstad Fet

Sebastian Andreassen

Marlon Mateus Da Silva (Benjamin Skulstad Sunde fra 83. min)

Stjørdals-Blink – Nardo 4–2 (3–1)

Målsjanser: 5-4.

2. divisjon avd. 4, 19. runde. Nye Blinkbanen.

260 tilskuere

Mål: 1–0 Nedzad Sisic (16. min), 2–0 Marius Augdal (36. min), 3–0 Augdal (37. min), 3–1 Selvmål (42. min), 3–2 Arton Ademi (55. min), 4–2 Ole Jørgen Karstensen (71. min).

Dommer: Kristian Aune, Melhus IL – 5

Gult kort: Ivar Skjerve, Stjørdals-Blink. Jonas Lindgård og Magnus Aasarød, Nardo.

Stjørdals-Blink: Scoret på sin første sjanse etter drøyt kvarteret og var kampen sett under ett uhyre effektive med fire mål på fem store sjanser. Ledet 3–0 før laget inviterte gjestene inn i kampen med scoring imot både like før pause og ti minutter ut i 2. omgang. Gjorde noen taktiske grep, blant annet ved å flytte Husby ned sammen med Skjerve foran stopperne og fikk med det Nardos ballfordeler Ademi ut av kampen. Kontrollerte inn kampen etter Karstensens 4–2 scoring og ligger nå bare tre poeng bak Nardo på 2. plass på tabellen.

Nardo: Åpnet svakt og hadde problemer med Sisics duellstyrke, spesielt i 1. omgang. Lå under 0–3 før de fikk en gratis invitasjon inn i kampen like før pause. Dominerte banespillet etter hvilen og fikk også betalt med 2–3 scoringen på Ademis langskudd. Etter 2–4 målet gikk mye av lufta ut av gjestene og frustrasjonen gikk etter hvert mer utover dommer og motspillere. Skal ha ros for at de kom tilbake på 0-3, men alt i alt fortjente de ikke poeng i denne kampen.

NB! Stjørdals-Blinks tomålsscorer Marius Augdal pådro seg en skade like før pause og kom aldri ut på banen igjen til 2. omgang.

Dagens Ivers: Ole Jørgen Karstensen, Stjørdals-Blink.