Onsdag legges statsbudsjettet fram, og en av de sakene det knytter seg mest spenning til for Trondheims del, er hvordan Teaterhuset Avant Garden (TAG) kommer ut.

Etter planen skal TAG flytte til Rosendal Teater, og ifølge teatersjef Per Ananiassen vil teaterdriften i nye lokaler koste om lag ni millioner kroner. I fjor fikk TAG ytterligere tilskudd fra kommunen, som samlet sikret dem knapt 3,5 millioner i kommunal støtte. I tillegg kommer støtten på 5,4 millioner TAG har fra staten i dag.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter

Garanti viktigere enn penger

Ananiassen sier at Avant Garden har søkt om ytterligere 2,6 millioner fra staten, men at de har liten tro på at de får mye mer enn en indeksregulering. I så fall vil det kunne gjøre dem i stand til å åpne teaterscenen fysisk, men uten midler igjen til å skape innhold.

- Det viktigste for oss er derfor å få inn en merknad i budsjettet der staten garanterer for at det kommer midler til innholdsproduksjon i 2017. Da kan vi sette i gang. En slik garanti vil være mye viktigere for oss enn en ekstra million, forklarer Ananiassen.

Lei av venteleken

- Penger uten en forpliktende merknad, utsetter bare problemene ett år til. Vi er litt lei av denne venteleken, følger regjeringen en opptrappingsplan eller ikke? Hvor mye kan vi risikere? I tillegg er enkelttildelinger sårbart for et eventuelt regjeringsskifte, sier han.

Statsbudsjettet legges fram onsdag kl. 10. Blant andre saker det knytter seg spenning til i Trøndelag, er regjeringens planer for Olavsfestdagene nå som det er klart at knutepunkt-ordningen faller bort.