På vei mot filmbransjens «eliteserie»

2015 startet med en spillefilmpremiere og rød løper i Danmark. Deretter ble det «sølvbjørn» i Berlin, pris i Cannes og pris i «Camerimage» for filmfotograf Sturla Brandth Grøvlen (35) fra Heimdal. – Da tenkte jeg, nå kan det ikke bli bedre.

Suksessår: Sturla Brandth Grøvlen fra Trondheim startet året med å gå på rød løper i forbindelse med premieren på sin første spillefilm. Deretter har det blitt en rekke priser på filmfotografen. 

- Dette er ikke sånn man kan drømme om engang. Det har vært stort. Enestående, sier Grøvlen med et bredt smil og fortsatt smått undrende over å måtte forholde seg til en helt ny tilværelse. Den glamorøse delen av filmbransjen. Årene før var langt fra gylne. Det var ikke sånn at han vasset i tilbud, men plutselig var det noen som ga ham en sjanse.