Tre band med fremtiden foran seg

Trondheimsartistene Ary, Midlertidig og Rytmeklubben har alle markert seg sterkt i 2015. Men det er i 2016 at ting virkelig skal skje.

Til Eurosonic: Trondheimsartisten Ary (Adriane Loinsworth) skal representere Norge under bransjetreffet Eurosonic i Nederland. 

Saken oppdateres.

Alle tre er nominert som Årets mest lovende band i Ut-Awards 2015.

At Rytmeklubben er lovende mener også Spotify, som nylig listet dem opp som et av 16 norske navn å se opp for i 2016.

Den trondheimsbaserte gruppa tilbrakte store deler av 2015 i studio, hvor de har brukt tid på å finne seg sjæl.

- Egentlig har vi ligget ganske lavt, noe som har vært sunt for bandet. Jeg føler at 2015 har handlet mye om å legge planer til 2016, sier Ole Torjus Hofvind, som understreker at de ikke er et tradisjonelt band, men en elektronika-produsentgruppe, et liveband og et DJ-crew.

- Noen kaller oss for verdens første club-boyband. Det er kanskje en passende beskrivelse, humrer han.

Til Austin i mars

Gruppa har så langt gitt ut to singler, men planlegger å gi ut mye mer musikk i løpet av året. Det blir også en del turnévirksomhet, både innen- og utenlands. Den gjeveste jobben blir på bransjenfestivalen South By Southwest i Austin, Texas i mars.

- Vi har tenkt å skru opp releasetempoet vårt ganske mye, og i tillegg ha flere samarbeidspartnere. Forhåpentligvis blir vi kjent med nytt publikum både i Norge og internasjonalt.

Sammen med Rytmeklubben er artisten Ary også en av artistene Spotify mener vi bør følge ekstra godt med på.

- 2015 har vært spennende, skremmende, givende og utfordrende. Det har vært et år som har lært meg mye og gitt meg mange gaver og løfter. Jeg er blitt kjent med nye mennesker og jeg har tatt mine første skritt i riktig retning. Jeg har sovet mye, hatt mange gode samtaler og mest av alt laget musikk for alle penga, sier Ary.

Adriane Loinsworth, som hun egentlig heter, har vokst opp på Byåsen i Trondheim og jobber nå med musikk på heltid i Oslo. Hun er låtskriver, produsent og sanger, og debuterte med singelen «Higher» i fjor sommer. Den ble raskt A-listet på P3.

LES OGSÅ: - Jeg har falt i en gullgruve

Europas største bransjetreff

Det siste året har Ary samarbeidet med elektronika-artisten Carl Louis. I september ga de ut låten «Telescope», som de fremførte live på P3 Gull. Nylig valgte P3 henne ut til å representere Norge under bransjetreffet Eurosonic i Nederland, som er det største i sitt slag i Europa.

Planene hennes for 2016 er å lage enda finere musikk enn hun har gjort så langt.

- Danse og leke og mest av alt ha det gøy. Det er mange ting jeg vil med musikken, men jeg må lage den helt ferdig før jeg tenker på det. Det har vært et godt år, og jeg håper 2016 blir enda bedre.

Holy shit. Dette er greia! tenkte Kjartan Kristiansen da Dumdum-aliaset Racer spilte på Adresseavisens Ut Awards i 2003.

Den trondheimsbaserte duoen Midlertidig består av Mikael Øgaard fra Oslo og Jonas Peitersen fra Hitra. De to møttes på Trøndertun forlkhøgskole på Melhus.

Selve drømmeåret

I oktober vant de den lokale delfinalen av Bandwagon. I selve finalen sikret de seg spillejobb på festivalen Norwegian Wood i Oslo til sommeren. Jonas Peitersen beskriver 2015 som et drømmeår for bandet.

- Det har vært året der alt har skjedd. Vi har startet opp, vi har fått musikken vår ut til folket, og vi har fått positive tilbakemeldinger på at det vi har gjort så langt fungerer, sier Peitersen.

Han beskriver musikken som folkinspirert, med to elektriske gitarer. Bob Dylan, Sixto Rodriguez og The tallest man on earth er blant inspirasjonskildene.

LES OGSÅ: Spiller på elgitar og sjarm

I 2016 skal duoen jobbe videre med å få spredt musikken lengst mulig.

- Vi skal i studio i slutten av januar og spille inn flere låter. Vi planlegger også å sette opp en turné som skal ende opp i Oslo på Norwegian Wood i midten av juni. Ellers jobber vi med å få booket festivaljobber. 2016 er året der vi skal få vist frem Midlertidig til folk, sier Peitersen.

Stem frem dine Ut-Awards-favoritter her

Til Oslo: Midlertidig beskriver 2015 som et drømmeår. De tror 2016 blir enda bedre. I juni spiller de på Norwegian Wood i Oslo. Duoen består av Mikael Øgaard fra Oslo og Jonas Peitersen fra Hitra. 

Til Oslo: Midlertidig beskriver 2015 som et drømmeår. De tror 2016 blir enda bedre. I juni spiller de på Norwegian Wood i Oslo. Duoen består av Mikael Øgaard fra Oslo og Jonas Peitersen fra Hitra. 

Til Texas: Rytmeklubben har planer om flere utgivelser og turnévirksomhet både i Norge og utlandet i 2016. I mars spiller de på bransjefestivalen South By Southwest i Austin, Texas. Fra venstre: Tom Henrik Basmo, Martin Aspen, Ole Torjus Hofvind og Henrik Haraldsen Sveen. 

Til Texas: Rytmeklubben har planer om flere utgivelser og turnévirksomhet både i Norge og utlandet i 2016. I mars spiller de på bransjefestivalen South By Southwest i Austin, Texas. Fra venstre: Tom Henrik Basmo, Martin Aspen, Ole Torjus Hofvind og Henrik Haraldsen Sveen. 

På forsiden nå