Philip Glenister fremspilte en halvslem purk i den fine serien «Life on Mars», i serien som på originalspråket heter «Prey» spiller han hovedrollen som den ganske snille fengselsbetjenten Dave Murdoch. Han passer bedre til å være litt snill.

Hva bør du se på kino i påsken? Sjekk Adresseavisens guide

I denne andre sesongen stilles Murdoch i skvis. Hans gravide datter blir kidnappet og han blir presset til å frigi kidnappers søster, den kvinnelig fangen Jules Hope for å bytte. Komplikasjonene blir mange, og Murdoch får politietterforsker Susan Reinchardt og hennes folk i hælene. Reinchardt er bitchy fordi hun er forbigått i en sjefsjobb, vil kanskje flytte til London, og trur dessuten hun kanskje er alvorlig syk. Men hun er en kvikk etterforsker.

Vil du heller gi deg strømmingen i vold? Sjekk Adresseavisens strømmeguide

Handlingen er på den ene siden altfor enkel, på den andre siden blir den fort alt for komplisert. Hvem var det egentlig som drepte, og hvem var det egentlig som ble drept, og hvorfor? Hvem er mest utspekulert av søskenparet Hope? Spørsmålene hoper seg opp, uten at seerne har rukket å bli engasjert i figurene eller handlingen.

Ting tar seg opp mot slutten av andre episoden, da er hovedhandlingen flyttet fra de gråeste strøkene av Manchester til forlystelses-arkadene i Blackpool. Så for den som henger med til tredje episode er det kanskje Hope i hengende snøre.

Anmeldelsen er basert på to av tre episoder.