Trio i stadig bevegelse

Trioen Moskus kan høres ut som et stort orkester - og de står aldri stille.

Saken oppdateres.

Moskus fikk mye fortjent ros, både i Norge og internasjonalt, for sine to første album. De er ikke mindre interessante på sin tredje utgivelse, der de utvider perspektivet ytterligere. Pianist Anja Lauvdal, bassist Fredrik, Luhr Dietrichson og trommeslager Hans Hulbækmo var studiekamerater på Jazzlinja ved NTNU og ble nominert til to spellemannpriser allerede for debutalbumet.

De videreforedlet sin særpregete klang på album nummer to og fikk strålende kritikker, blant annet i The Guardian. På album nummer tre er kreativiteten fortsatt i behold. Moskus er fortsatt langt fra en tradisjonell pianotrio, og de bruker en rekke ulike instrumenter for å skape det uttrykket de er på jakt etter.

Les flere anmeldelser

De er fortsatt umulig å sette i bås. Enkelte av de ti låtene på «Ulv ulv» er elektroniske lydlandskaper, andre er pianobaserte og akustiske låter, mens de av og til trøkker til med noe som likner avantgardistisk rock. En av låttitlene, «We Will Always Love You Too, Whitney Houston», viser at referansene er mange. De tre musikerne har da også fartstid i så ulike band som Broen, Skadedyr og Skrap og står for en sjelden kretivitet, kombinert med full beherskelse av instrumenter og elektroniske hjelpemidler. Hardingfela til Nils Økland er ekstra og smakfullt krydder denne gangen.

Anmeldt av Trygve Lundemo

 
 
På forsiden nå