I forbindelse med signingsjubileet dykket Adresseavisen denne uken ned i gamle bildearkiver for å finne blinkskudd fra signingen i 1991. Et av bildene som ble publisert var et fotografi av Kristina Andreassen Finnanger på to år, løpende med mor hakk i hæl. I dag er jenta på bildet 27 år gammel og studerer på NTNU. Bildet har vært en stor del av hennes oppvekst.

Kom langveis fra for å se kongeparet

- Bildet har vært en morsom historie. Jeg satt på skuldrene til faren min kjempelenge mens vi ventet på kongefamilien, men av en eller annen grunn ville jeg plutselig ned. Jeg tok beina fatt, og mamma måtte bare følge på, forteller hun.

I 1991 var familien bosatt i Rørvik i Vikna kommune, og reiste derfra til Trondheim for anledningen. Lite visste de at besøket skulle bli foreviget på denne måten.

- Vi var ikke klar over at bildet ble tatt, men bestemoren min oppdaget det tilfeldigvis i Adresseavisen da det ble publisert for første gang for 25 år siden. Hun fikk trykket opp bildet, og det har hengt på veggen i gangen så lenge de har eid huset. Det har ført til mye latter gjennom oppveksten, forteller Andreassen Finnanger.

Morsomme tilbakemeldinger

Tidligere denne uken dukket bildet opp i Adresseavisen igjen i forbindelse med signingsjubileet. Det var moren, Britt-Eva Finnanger som gjorde henne oppmerksom på at bildet var publisert på ny.

- Mamma delte artikkelen på Facebook-siden min. Jeg var på tur med hunden akkurat da, og registrerte det så vidt, sier hun.

Da hun kom hjem var telefonen full i beskjeder fra Facebook, hvor det rant over med likes og kommentarer.

- Flere skrev hvor artig de syns bildet var. Det har vært en god del morsomme tilbakemeldinger. Mamma fikk for eksempel en kommentar om at hun tar seg godt ut bakfra, forteller Andreassen Finnanger og ler.

Ble tatt ut av skolen for å se kongelig bryllup

De har alltid vært opptatt av den norske kongefamilien, og det er ikke første gangen de har dratt fra Rørvik til Trondheim for å overvære noe av kongelig karakter.

- Mamma tok meg og søsteren min ut av skolen for å se på når prinsesse Märtha Louise og Ari Behn giftet seg i 2002 i Nidarosdomen. Jentene i familien synes at det er veldig koselig med sånne ting, forteller Finnanger.

Blir nok ingen reprise

På spørsmålet om det ville bli en jubileumsreprise av bildet i år, lo Andreassen Finnanger og fortalte at det nok ble dårlig med det.

- Mamma mener at en jente på 27 år og en på dame 50 kanskje ikke får like mye applaus nå som den gang da.

For applaus og latter var det ikke mangel på for 25 år siden.

- Alle fikk det med seg, og mange av dem brøt ut i latter, har jeg blitt fortalt.

Bildet har forfulgt henne hele oppveksten. I tillegg til å oppta hedersplassen på veggen hos besteforeldrene, har også moren laminerte avisutklippet og hengt det på kontoret. Og det ser ikke ut til at Andreassen Finnanger ønsker å bli kvitt det med det første:

- Jeg tenker på å trykke det opp hvis jeg får meg ny og større bolig.

Bildet har forfulgt henne hele oppveksten. I tillegg til å oppta hedersplassen på veggen hos besteforeldrene, har også moren laminerte avisutklippet og hengt det på kontoret. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen