Gråtass finner formen

Stødig og severdig fra Gråtass-universet.

Stigning i programmet: Kyrre Hellum og Jeppe Beck Laursen er med på å gjøre den andre av årets filmer om Gråtass vel så god som den første. 

«Gråtass gir gass» er den andre filmen om den levende Ferguson-traktoren som lanseres i år. Heldigvis bærer den på ingen måte preg av samlebånd. Det uhøytidelige og tilforlatelige Gråtass-universet kjentes litt karikert i forgjengeren «Gråtass – Gøy på landet!». «Gråtass gir gass» fremstår som stødigere, uten at det blir kjedelig. Sistnevnte kjennetegnes også av bedre timing, og særlig Jeppe Beck Laursen i rollen som Goggen har funnet frem til et uttrykk som fungerer fint. I den nyeste Gråtass-filmen er det også traktoren selv som har hovedrollen, og en ukomplisert, men god historie fortelles enkelt og greit uten unødige fiksfakserier, med fine utsnitt og enkle, men effektive bilder.