Mørkt, ujevnt ungdomseventyr fra Tim Burton

Eventyrlig boksuksess har blitt herlig grotesk, men litt for ujevn film for 12-åringer og oppover av Tim Burton.

Mørk og saftig: Miss Peregrine (Eva Green, t.v.), Jake (Asa Butterfield, t.h) og Fiona (Georgia Pemberton) i Tim Burtons filmversjon av Ransom Riggs bestselgerbok for «unge voksne». Filmen får kinopremiere onsdag.  Foto: Photo Credit: Jay Maidment

Onsdag er det norsk kinopremiere på «Miss Peregrine's Home For Peculiar Children», basert på Ransom Riggs internasjonale bestselger med samme navn fra 2011. Boka kom på norsk i 2012 med tittelen «Miss Peregrine og øyas hemmelighet». Filmen har forståelig nok fått 12-årsgrense, full som den er av monster og makabre skapninger, i regi av mannen som har et eget lag med sånt, nemlig Tim Burton («Edward Saksehånd»).