Røff britisk jentetur

Lovende debutfilm om to venninner på heisatur for å spre asken til avdød venn.

Venninner på tur: Laura Carmichael og Chloe Pirrie drar på roadtrip med asken til avdød venn i «Burn Burn Burn».Foto: Storytelling Media

Saken oppdateres.

Den er verken original eller veldig god, men det er mye fint ved tragikomisk britisk debutfilm som behandler død, sorg og fortielse til friskt og livsbejaende drama. En slags sorgens «Thelma & Louise» om to venninner som i selskap med asken til en avdød venn, drar på biltur på De britiske øyer, med videoinstruksjoner spilt inn av avdøde.

Les også anmeldelsen «Kattefilm i særklasse»

Som en slags livsbejaende motsats til «13 Reasons Why» om kvinner i slutten av 20-åra, ruller «Burn Burn Burn» ganske bra gjennom livet til unge voksne på vei gjennom livet. Tittelen på filmen er hentet fra Jack Kerouacks «On The Road», og historien kan sees som en advarsel mot å fastne i feil spor i livet.

Skildringen av forholdet mellom de to venninnene, og de små og store dramaene de møter på veien, er filmens styrke, sammen med det underliggende menneskelige dramaet om å oppdage seg selv før det er for sent. Om filmen ikke er helstøpt, er «Burn Burn Burn» en lovende debut av Chanya Button.

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG

Les også anmeldelsen av «Atomic Blonde» med Charlize Theron

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå