Sannheten om merkevaren Julius

Alfred Fidjestøl har maktet det kunststykke å la biografien om en utdatert kjæledegge bli en interessant studie i dyreeksperimenter, i skjul av barne-tv og familieunderholdning.

Ikke bare en fest: Julius, som her feirer sin femårsdag, har vært en svært populær maskot for Kristiansand dyrepark. Men i følge vår anmelder er fasit etter å ha lest biografien «Nesten menneske» et utvetydig nei til å ha dyr i bur. 

Det må innrømmes: Med stor skepsis gikk undertegnede til sengs med «Biografien om Julius». Derfor er det desto mer gledelig at forfatterens ambisjon med boken går langt utenpå 30 års reportasjer i VG, Norsk ukeblad og andre mer eller mindre kulørte publikasjoner, som alle leverte en så fortegnet versjon av et inneburet villdyrs tilværelse, at det var langt over grensen for løgn.