Tommy Wirkolas andre Hollywood-film inneholder noen av de beste actionscenene laget av en norsk filmskaper, og noe av det verste spillet i en amerikansk kinofilm i år.

«What Happened To Monday» er en annerledes Wirkola-film. Den starter som smart, konseptdrevet action-sci-fi. I en verden med streng ettbarnspolitikk, spiller Noomi Rapace syv søstre som deler på livet ved å ha hver sin dag utenfor leiligheten. Fra en ganske raffinert, omvendt utgave av «Children of Men» (2006), sklir filmen ut mot plump, ujevn sci-fi-action-vri på «Ti små negerbarn».

Les også anmeldelsen av tennisdramaet «Borg»

Action på badet med løs fingertupp er Wirkola på sitt beste og mest groteske, med intens Rapace. Bruk av teknologi og scenografi, ute som inne, er også av det bedre Wirkola har levert. Dessverre roter filmen seg bort i uttværende slåssing, ujevnt manus og dårlige skurkeroller. Glenn Close gjør sin kanskje verste filmrolle som politiker bak knallhard ettbarnspolitikk. Heller ikke Pål Sverre Hagen og Christian Rubeck kommer godt fra dårlige skrevne og spilte skurkeroller.

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG

Les også anmeldelsen av den gode skrekkfilmen «It»