- Jeg er selvfølgelig kjempenervøs og jeg har sovet dårlig om natta, men nå vet vi at vi får ting på plass, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts, som arrangerer Trondheim Rocks i samarbeid med Live Nation.

- Det ser veldig bra ut, vi begynner å se det for oss og har en god følelse. Vi gleder oss veldig til å innvie en helt ny arena, sier han.

Trondheim Rocks foregår lørdag 2. og søndag 3. juni. Festivalen retter seg mot hardrock/metal-segmentet, og presenterer band som blant andre Iron Maiden, Volbeat, Refused, Kvelertak, Killswitch Engage, Spidergawd, Hellbillies, Blood Command, Honningbarna, Lillasyster, Sabaton og Skambankt.

De to dagene er nær utsolgt, noe som betyr rundt 19 000 besøkende hver av de to dagene.

Soner for rekreasjon og prat

Vanebo og resten av staben begynner å ha god rutine etter å ha arrangert storkonserter på Sverresborg og i Granåsen. De tar med seg nyttig lærdom om logistikk rundt inn- og utslipp samt plassering av toaletter på begge sider av konsertområdet. Likevel er det første gang de arrangerer en hel festival, og det krever andre løsninger.

- Det er viktig å ha stilleområder og mange sittemuligheter. Det blir lange dager, så det må være mulig å slappe av og finne på andre ting underveis, mener han.

- Så skal vi ha et stort utvalg i serveringspunkt, mat og drikke – ting som gir folk en festivalfølelse. Det blir mye folk, og de skal være der lenge, så det gjelder at alt flyter og at det er nok av alt. Å ha klart definerte soner for servering og rekreasjon, et stykke unna scenene, demmer forhåpentligvis også opp for problemet med snakking under konsertene, tror han.

Vanebo forteller at de også har ambisjoner om å pynte området noe – men ikke for mye.

- Det er et industriområde og vi ønsker ikke å fjolle det til, men vi skal gjøre det litt kult, lover han.

To scener, to camper

Sentralt på området blir festivalens to scener, plassert ved siden av hverandre med rygg mot Jarleveien. Vanebo forteller at det vil bli tre større serveringsområder på arenaen, med mellom 10 og 15 serveringssteder til sammen: Til venstre, sett fra scenen, skal «Camp Reina» ligge, mens på motsatt side, i retning Stiklestadveien, vil publikum finne «Camp Stiklestad». Sistnevnte med et stort telt det går an å trekke inn i ved dårlig vær. I bakkant av publikumsområdet blir det et tredje serveringsområde kalt «Camp Brew», i slike omgivelser må det nødvendigvis bli servert en rekke øltyper – selvsagt inkludert Iron Maidens eget «Trooper»-øl. Her skal også Roar Hildonen sette opp en popup-restaurant for anledningen, med fine dining-preg.

En rekke foodtrucks vil holde til på «Camp Reina», blant annet fra Una Autopizzeria, Kurtos (ungarsk), Dromedar, Kung Fu Express (thai), Potetbakeren og Grønnsaksverkstedet (vegetar). I teltet i «Camp Stiklestad» blir det dessuten føde å få fra Melt og lokale produsenter av burgere, pølser, iskrem og snacks.

- Kle deg godt og gå

- Hva kan gå galt nå på tampen?

- Vi ser ikke for oss at noe kan gå veldig galt nå. Men som alltid er det viktig at folk møter i rett tid, og er kledd og skodd etter været. Ikke kjør til området, men gå til fots fra Midtbyen eller Lade. Vi regner dette som sentrum, så vi slipper shuttlebuss-regimet fra Sverresborg og Granåsen, forklarer Vanebo.

Festivalen har fri aldersgrense, men for å få servert alkohol må du ha eget bånd for dem over 18. Inngangen vil være via to innganger i Stiklestadveien, her vil det også bli satt opp boder i hver ende av gata for bytting av bånd mot billett. Det vil også bli anledning til å bytte inn til armbånd allerede torsdag og fredag før festivalen, da på City Syd og City Lade.

- Jeg anbefaler så mange som mulig å gjøre dette på forhånd, det vil minske køene under festivalen, sier han.

Store planer for neste år

Vanebo forteller at Trondheim Concerts har store planer for området også neste år. De er allerede i gang med booking av artister til neste Trondheim Rocks, men de har også planer om en annen type festival samt enkeltkonserter på Dahls Arena.

Konsertarena: Omtrent der fotografen er plassert, skal de to scenene stå under Trondheim Rocks i starten av juni. Stein Vanebo i Trondheim Concerts lover tre godt adskilte serverings-, avslapnings- og pratesoner - en til venstre for bildet, en til høyre og en i bygget i bakkant. Foto: Richard Sagen