Det begynner å gå en del på dusinet av voldelig hevnaction med svart humor og kulturkollisjon. Et par element gjør «Bad Day for the Cut» som kan strømmes hos Netflix hakket mer løfterik og gjennomført enn hopen av slike filmer.

For det første utspiller den seg i Nord-Irland og spiller morsomt og godt på kulturkollisjon mellom by og land, ved en middelaldrende bonde og hardbarka gangstere i sexbransjen i Belfast.

For det andre drar filmen fordel av gode skuespillere og en litt søkt, men også interessant kobling mellom vold og drap i dagens Nord-Irland, og «the troubles», eller tida da det pågikk væpnet konflikt i landet.

Nigel O'Neill spiller gammelungkar og bonde som fortsatt bor med sin mor, og ikke har somlet seg til avgjørende framstøt mot den lokale pubvertinnen. Filmen starter for alvor med at hans mor blir funnet drept etter et innbrudd. Vår mann tar med seg hagla og kjører i varebil mot byen på jakt etter gjerningsmennene. Til brutalt, men severdig hevnthriller fra en filmskaper vi får se mer til.

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG

Les også anmdelselsen av den aktuelle HBO-filmen «The Tale»