Stein hakke toillat og ganske bra

I tidenes første norske HBO-serie velter innvandrere fra vikingtid, steinalder og 1800-tallet inn over Norge, i fornøyelig vri på innvandrerdebatt i speisa urnorsk krimkomedie.

Speisa innvandring: Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen etterforsker et drap på en fremvandrer i et Oslo som oversvømmes av innvandrere fra norsk historie i den norske HBO-serien «Beforeigners» som har premiere onsdag 21.august.  Foto: HBO Nordic

Onsdag er det premiere på HBO Nordic på «Beforeigners» eller «Fremvandrerne» som serien skrevet av Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin heter på norsk. Duoen har tidligere gjort seg mest bemerket som skapere av «Lilyhammer»(2012). Som den er dette en kombinasjon av komedie, krim og drama som garantert kommer til å skape oppmerksomhet og diskusjon, særlig i Norge, men kanskje også utenfor.