Verdenspremiere på Trøndelag Teater:

Setter opp en av Europas fremste og mest omdiskuterte samtidsforfattere

Michel Houellebecq (63) er både berømt og beryktet, omstridt og bejublet. Og trolig både forstått og misforstått. Lørdag var det verdenspremiere på «Lanzarote» ved Trøndelag Teater, en forestilling basert på den franske forfatterens bok med samme navn.

"Lanzarote" av Michel Houellebecq har premiere på Studioscenen, Trøndelag Teater 7. september. De som er med: f.v. Kenneth Homstad, Mari Hauge Einbu, Ingrid Bergstrøm og Øyvind Brandtzæg.  Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Houellebecqs romaner beskrives ofte som forsøk på dybdeanalyser av tidsånden. De er alle milevis unna retusjerte Facebook-oppdateringer. Her er det snakk om blottlegging av alt annet enn en polert fasade og det pøses på med tabubelagte formuleringer om alt fra sex til islam.