Godt og farstsfylt om legendarisk bilrace

Amerikansk outsider mot italienske mestere i legendarisk kamp i 1966. Årets største og beste film om bilkjøring og sta mannfolk.

Alt for Ford: Matt Damon og Christian Bale som Carroll Shelby og Ken Miles som satset alt på å vinne racerløpet Le Mans med en amerikansk bil i 1966, gjenskapt i filmen «Ford v Ferrari».  Foto: Twentieth Century Fox

Det legendariske franske sportsbilløpet Le Mans, og det som skjedde der i 1966, er ramme for «Ford v Ferrari». Filmen er noe så sjeldent som en bilfilm som ser ut som den kan få plass i Oscar-racet også. Topp skuespillere i en fascinerende historie fra virkeligheten fra da amerikansk bilindustri så ut til å ha en lys framtid og var villig til å satse dristigere enn internasjonale konkurrenter. Det treffer nok godt hos mange av Oscar-akademiets medlemmer.