En perle av en fin liten norsk film

Dag Johan Haugerud og hans skuespillere skaper filmgull av en hverdagslig historie om venninner som skal lage bryllupssang.

Lysende spill: Underfundig perle: Andrea Bræin Hovig spilte i fjorårets to beste norske filmer. Hun spiller også en sentral rolle i årets hittil beste norske, «Lyset fra sjokoladefabrikken» som har premiere på Cinemateket i Trondheim torsdag 6.februar. 

I helga ble fjorårets beste norske film, Dag Johan Haugeruds «Barn», tildelt Nordens største filmpris, Dragon Award på en million svenske kroner, under filmfestivalen i Göteborg. Henriette Stenstrup fikk dessuten prisen for beste skuespiller på festivalen. At Haugerud alt er klar med en ny spillefilm virker nesten rart fra en av landets mest kresne manusforfattere og filmfortellere. «Lyset fra Sjokoladefabrikken» er og preges av å være en slags overskuddsfilm.