Dette leser krimforfatterne selv i påsken

Påske er krimtid, i bok og på tv - og i år mer enn noen gang. Vi spurte et knippe profilerte og prisbelønte krimforfattere hva de selv leser og ser, og hvilke krimforfattere de vil anbefale.

Her er vårt krimekspert-panel: Alle fem skriver god krim, og har god peiling på andres krim også. Fra venstre Jørgen Brekke, Stina Jackson, Sigbjørn Mostue, Gard Sveen og Jørn Lier Horst.  Foto: Kristin Svorte

Det føles som svært lenge siden. Det var den gang man fortsatt var ute på byen og var nærmere andre mennesker enn to meter. Bare noen dager før Norge og verden stengte var vi på Oslo krimfestival, sammen med en rekke av Norges og verdens sentrale krimforfattere. Forfatterne gikk i skytteltrafikk mellom ymse programinnslag og sceneopptredener, men vi huket tak i noen av dem i farten,og spurte dem om deres egen krimlesning.