Nytt gigantmuseum:

- Det handler mye om hvordan Trondheim kommer til å se ut i 2030

Tomtealternativene for det nye gigantmuseet for kunst- og design i Trondheim skal nå utredes og bli til ett.

Dora II, Leüthenhaven, linjegodstomta på Nyhavna, Ladejarlen videregående skole, og samlokaliseringsalternativet med utgangspunkt i Trondheim kunstmuseum i Bispegata, er alle blant tomtealternativene for det nye gigantmuseet.   Foto: Terje Svaan/Håvard Haugseth Jensen

Nina Refseth, direktør for Museene i Sør-Trøndelag (MiST), forteller at de er koronaforsinket, men at det nå begynner å skje ting rundt museumsplanene igjen. Dora II, Leüthenhaven, linjegodstomta på Nyhavna, Ladejarlen videregående skole, og samlokaliseringsalternativet med utgangspunkt i Trondheim kunstmuseum i Bispegata, skal alle under lupen før det blir bestemt hvor det nye museet skal stå.