De fleste har et forhold til denne kunstneren, uten å vite det

Trondheimskunstneren Tone Thiis Schjetne (1928-2015) har laget store synlige kunstverk over hele Norge. Nå er et utvalg samlet til en utstilling.

- Noe som er karakteristisk for kunstnerskapet hennes er hvordan hun fikk ting til å leve gjennom skulpturene, sier Siri Reinsberg Mørch, kurator for skulpturutstillingen med verk av Tone Thiis Schjetne. Venil Katharina Thiis (t.v) og Berit Rustad, (t.h).  Foto: Morten Antonsen

Familien til billedhuggeren Tone Thiis Schjetne har lenge ønsket å lage et register over hennes kunstnerskap og samtidig få en oversikt over hele skulptursamlingen. Hun døde i 2015, 87 år gammel, og atelieret hennes på Byåsen har stått urørt siden da. Nå er registreringen i gang og nærmere 40 verk er samlet til en skulpturutstilling i lokalene til Sparebank1 i Søndregate i Trondheim.