Prinsessa som sjarmerte presidenten

Kronprinsesse Märthas forhold til president Roosevelt under krigen og kronprins Olavs sjalusi burde gitt bedre tv-drama enn halvbra norsk variant av «The Crown».

Varmt forhold: Kronprinsesse Märtha (Sofia Helin) og president Franklin D. Roosevelt (Kyle MacLachlan) finner tonen i «Atlantic Crossing» som har premiere på NRK søndag.  Foto: Dusan Martincek

Ideen er god og overmoden, særlig etter at «The Crown» på Netflix har vist at det er mulig å lage godt moderne tv-drama som både hyller monarkiet og pirker kritisk i saftige og underkjent nær forhistorie. «Atlantic Crossing» er sannsynligvis tidenes dyreste norske tv-serie, og selv om den dessverre ikke er helt god, er det mye å bli underholdt eller engasjert av underveis, i framstillingen av den norske kongefamilien under krigen.