Trøndelag Teater presenterte repertoaret for 2021:

De har hatt fulle hus under pandemien. Nå setter de opp klassiker på trøndersk

Ragne Grande og Carl Martin Eggesbø er i gang med prøvene på forestillingen som er først ut på Trøndelag Teater neste år. Shakespeareklassikeren «Romeo og Juliet» har premiere på hovedscenen 23. januar.

Ragne Grande og Carl Martin Eggesbø har rollene som henholdsvis Julie og Romeo i tragedien som William Shakespeare skrev tidlig i sin karriere.  Foto: Morten Antonsen

- Jeg har alltid tenkt at Juliet er en skjør skikkelse. Men når jeg leser det nå, med et nytt blikk, ser jeg jo at hun var en handlekraftig kvinne. Modig og aktiv. Hun var egentlig det motsatte av hva jeg hadde forestilt meg, forteller Grande, som altså har den kvinnelige hovedrollen i litteraturhistoriens mest kjente kjærlighetshistorie.