Får lov til å arrangere for 5000 - arrangørene endrer likevel ingenting

Mandag kom nyheten om at det blir lov å arrangere større arrangement med bruk av koronasertifikat.

Under Steinkjerfestivalen i 2019 var det helt fullt foran scenen. Årets festival får langt færre oppleve.   Foto: Emilie Sofie Olsen

Neste uke åpner regjeringen for bruk av koronasertifikatet innenlands i Norge. På en pressekonferanse mandag kunngjorde regjeringen at det blant annet kan brukes ved større arrangementer. Arrangørene kan dermed ta imot opptil 1000 personer innendørs, 2500 personer innendørs med faste plasser, 2000 personer utendørs og 5000 utenførst med faste plasser. Dette så fremt publikummere kan vise til grønt koronapass. Det forutsettes også at kun 50 prosent av lokalet tas i bruk under arrangementet.