Vakkert om kjærlighet og mørke

Enestående, sanselig roman om hemmelige familieforhold som omhyggelig bringes opp i dagen.

Forfatteren: «I tredve små innbydende kapitler finner far og datter tilbake til samtaler som skal åpne for hemmeligheter som har ligget lenge i mørke», skriver Adresseavisens anmelder om Rune Christiansens nye roman.   Foto: Baard Henriksen

Forfatteren er i en særklasse når det gjelder prosapoetisk språkbeherskelse og obskure romantitler her til lands.
Vel, i romanens begynnelse er Norma, 36 år, mor til en liten datter, en hyllet skuespiller, i et avsluttende forhold til sin mann. Normas mor, Edith, har vandret en stund i demensens labyrinter og dør. Normas reaksjon blir: «Hun var ikke sønderknust, men savnet av moren satte i gang en uventet selvforakt, eller snarere skam, forsmedelse. Hun klarte sjelden å falle til ro i morens nærvær». I denne prosessen tar Norma kontakt med sin lenge fraværende far, Torsten, som har flyttet ut til sommerhuset, på en øy.