Det ble plutselig slutt på å spise fritert banan med is

Hva har skjedd med kinarestaurantene? Kunstkometen Lap-See Lam har med sin personlige historie dokumentert gamle kinarestauranter som er i ferd med å forsvinne.

Kunstneren Lap-See Lam på den kinesiske restauranten Peking House i Trondheim med fra venstre Marianne Zamecznik, Chin-Yu Lee, Lap-See Lam og Johan Börjesson.   Foto: Christine Schefte

Lap-See Lam, merk deg navnet. Den kinesisk-svenske kunstneren ble nylig omtalt i motemagasinet Vogue og har hatt en rekke utstillinger ved høyprofilerte museer og gallerier i eksempelvis Stockholm, København, Paris og New York. Amerikanske Forbes har rangert henne som en av Europas 30 mest lovende kunstnere. I helgen var hun i Trondheim for å se sin egen utstilling, «Phantom Banquet», på Trondheim kunstmuseum, Gråmølna, for første gang.