Britannia-kunstner 2021

Bruken av blekk og blod skapte rabalder. Nå kan kunsten ses på Britannia

Leiken Vik håper folk kan senke skuldrene litt når de kommer inn her og tenke at kunst ikke er så farlig.

- Moren min ville vært stolt, det er jeg sikker på. Hun har støttet meg hele veien. Og hver gang når hun skjønte det var litt skrint i kassa pleide hun å kjøpe et bilde, sier kunstneren Leiken Vik til kurator Stein Slettebak Wangen.  Foto: Terje Svaan Terje Svaan

– Her skal den stå, på den røde løperen, rett ved inngangen. Stein Slettebak Wangen, kurator for Britannias kunstprogram, viser oss hvor kunsttilhengeren har fått plass. Altså en helt vanlig bilhenger som nå har blitt et galleri på hjul. Den er kunstnerekteparet Leiken Vik og Oddvar Darens siste kunstprosjekt, og selve anslaget i utstillingen som åpner torsdag. Tittelen «Something old, something new, something borrowed, something blue» kommer vi tilbake til.