Evigunge Per Gessle og et velvillig publikum klarte likevel ikke å dekke over at Marie Fredriksson sliter kraftig.

Pinlig eller perfekt, det er spørsmålet. 25 år etter storhetstida skal Roxette sette Trondheim på hodet. Det begynte ganske bra. Roxette satte stemningen med sin kanskje mest rocka låt, «Sleeping in My Car», selv om Marie Fredriksson hadde visse startproblemer. Etter de fengende poplåtene «The Big L» og «Stars» kunne vi puste lettet ut. Roxette virker fortsatt! Eller?

LES PÅ PLUSS: Ikke bare en joyride

Mange har vært spente etter at Roxette ble slaktet av den danske avisa Ekstrabladet. Fredriksson er sterkt svekket etter alvorlig sykdom. 57-åringen må støttes inn på scenen og sitter på en stol under hele konserten. Hvis man vil er det lett å se komikken i Per Gessle som hopper energisk rundt den aldrende pop-prinsessen. Jeg klarer likevel ikke å fri meg fra at de samme kritikerne ville hyllet en mannlig rocker som hadde kravlet seg opp på scenen igjen etter å ha hatt en fot i graven.

Under kveldens første ballade, «Spending My Time», ble imidlertid vokalistens problemer åpenbare. Stemmen sviktet og Per Gessle overtok enkelte partier. Det var nesten vondt å høre hvordan hun slet under publikumsfavorittene «Fading Like a Flower (Every Time You Leave)», «Crash! Boom! Bang!», «Listen to Your Heart» og «Spending my Time». Vi ville så gjerne at hun skulle lykkes! Hun fikk enorm hjelp av publikum som nesten overdøvet vokalisten med allsang, og enkelte ganger tenkte jeg at det var like greit.

LES PÅ PLUSS: Hun hadde blikket - det måtte ha vært kjærlighet

Kvelden før var Mark Knopfler sparsommelig med gamle Dire Straits-slagere på samme arena. Ingen vet bedre enn Roxette at de ikke kan tillate seg å spille b-sider og «ukjente skatter». Folk kom for å høre sangene fra ungdommen. Mimre om gamle dagers klassefester, sommerferier og forelskelser.  Bandet spilte alle sine største hits, og de er det heldigvis mange av. Poplåtene «How Do You Do!», «Dressed for Success», «Dangerous» og «Joyride» kom på rekke og rad. De satt stort sett som de skulle, Per Gessle og bandet har full kontroll.

Roxette kan likevel prise seg lykkelig for at de har et takknemlig publikum som elsker dem. Det har nok gått med noen flasker Prosecco på vorspiel. Ølkøene var betydelig lengre enn i går og det var ikke et hotellrom å oppdrive i byen. Mange hadde nok lagt veninneturen til Trondheim denne helga. Glemt var jobb, regninger og ungemas for en stund. I kveld var vi alle klassefestens midtpunkt.

Onde tunger vil kanskje si at Roxette havnet der de hører hjemme, på museum. Den store, positive overraskelsen var likevel hvor godt Sverresborg fungerte som konsertarena. Lyden var perfekt og amfiet var som skapt for store konserter. Til og med vi kortvokste så alt som foregikk på scenen. Det alene er grunn til å hylle Sverresborg som arena.

Roxettes musikkpresentasjon ble dessverre sterkt svekket av vokalisten, men det var likevel godt nok til å glede publikum. Det var virkelig en fest av de sjeldne. Etter en måned med regn var oppholdsvær nesten et mirakel i seg selv. Bandet avsluttet der Roxette-eventyret begynte for mange av oss, med den aller største hiten «The Look». Heldigvis satt den som et skudd og berget både kvelden og terningen. Da var vi alle 14 år igjen og nynnet lykkelig na na na na na na inn i sommernatta. Måtte den bli lang. I morgen tidlig er vi alle 25 år eldre igjen.

Dette spilte Roxette:

Sleeping in My Car, The Big L, Stars, Spending My Time, Crash! Boom! Bang!, Crush on You, She’s Got Nothing On (But the Radio), Fading Like a Flower (Evert Time You Leave), How Do You Do, It Must Have Been Love, Dressed for Success, Dangerous, Joyride

Ekstra: Listen to Your Heart, The Look

Anmeldt av Tone Sofie Aglen