Kommende torsdag er det thanksgiving, hele neste helg vil være i høsttakkefestens tegn i USA. Det er viktig å takke for det naturen har skjenket oss gjennom høsten og enda viktigere å feire menneskene som er oss mest kjær. Thanksgiving er årets viktigste høytid og den viktigste familiebegivenheten i USA. Ingen skal sitte alene på thanksgiving.

En vakker skikk!

Det har vært tradisjon for høsttakkefest i Norge også, men det begynner vel å bli noen tiår siden det var fremme i vår felles bevissthet?

Denne nedadgående kurven kan vi bidra til å snu. Vi kan begynne i det små, vi kan finne tak i slektninger eller venner det er lenge siden vi har møtt og by inn på middag.

Den norskeste høstmaten som finnes er fårikål; en super og mettende rett som enkelt lar seg lage i store porsjoner og som kan lages helt ferdig flere dager før gjestene kommer, så bare varmes opp og bli enda bedre.

Hvis dere er litt færre rundt bordet og planlegger å jåle opp fårikålen litt, så har vi et forslag her.

Stekt lammefilet med stekt kål og en saus vi er skikkelig stolte av. Ikke en tung rødvinssaus, som er hva en venter seg til lam, men en hvitvinsbasert saus med søt tyngde fra hvitløk og friskhet fra eddik. Uvant, men vi tror ganske sikkert dere vil bli hektet på kombinasjonen.

Velg potet etter smak. Et mulig forslag er saltbakte poteter. Da baker du potetene i 1–2 kilo grovt salt i ildfast form/langpanne og baker i 45-60 minutter på 160 grader.