Mørke OL-skyer over Rios lufthavn

To millioner mennesker skal passere gjennom Tom Jobim-flyplassen i Rio under OL de neste ukene. Bli med Politikens Sør-Amerika-korrespondent til flyplassen som styres av korrupte politimenn og tollere.

Ankomst Rio: Hovedflyplassen i OL-byen Rio de Janeiro er oppkalt etter bossanova-legenden Antonio Carlos Jobim, eller Tom Jobim som han ble kalt. 

Det er noe magisk ved det å fly inn over Rio idet vi passerer Sukkertoppen og glir lavt inn over Guanabarabukten. Grønnkledde skråninger med fargerike favelaer skaper en kontrast til de elegante husfasadene langs kysten. Der strekker alle veier seg langs praktfulle strender med Brasils laveste bikinilinje, og i byens sentrum troner majestetiske palasser fra den gang Rio var det portugisiske imperiets bankende hjerte. Fra en klippe hilser selv Kristus deg velkommen med åpne armer til verdens mest sensuelle by.