«Det er kommet for mye søppel. Dårlige mennesker. Mange muslimer».

Italia har både en Garda- og en Comosjø, og for tiden er avstanden mellom de to stedene vanskelig å fatte. Det er avstanden mellom bedagelig europeisk middelklasse og forfulgte, utmattede flyktninger fra Afrika. Vi tar turen fra den ene leiren til den andre.

Tilhenger av unionen, men: - Vanlige mennesker merker ikke fordelene ved unionen lenger. Vi føler at vi gir så mye og ikke får noe igjen, sier økonomen Luca Hotellier fra Firenze som er på campingtur med sin amerikanske kone, Bonnie Bates, og deres logrende golden retriever, Googie. 

Vi svinger bobilen opp gjennom klaustrofobiske smug i en norditaliensk landsby, sneier ved et uhell et hus med vår sammenlagte markise, finner skranglende veien ut igjen, runder et hjørne og havner på Camping Al Lago, som bare er et stopp på veien mot Gardasjøen.