Noen påstår at kylling bang bang er oppkalt etter lyden som oppstår når en klubbe blir slått gjennom et gammelt kyllingbryst, altså fra den tiden da denne kinesiske gatematen ble laget på kjøtt som var så utgammelt at det måtte krydres skikkelig heftig for å fremstå som spiselig.

I våre dager er bang bang en oppdatert gatesmart kyllingrett, fortsatt med en markant sterk chilisaus, gjerne chilimajones, men laget på fersk kylling.

Og dessuten panert og fritert på en måte som gjør kyllingbitene luftig elegante og maksimalt tiltalende, med en kefirbasert røre og rullet i det asiatiske griljermelet panko som gjør overflaten herlig sprø.

Kylling bang bang kan spises som snacks, eller med klassisk kinesisk tilbehør som ris, salat og grønnsaker.

Klassisk bang bang-kylling ble gjerne servert som salat, og det passer perfekt også i denne moderniserte versjonen. For eksempel på dette viset: Vend grønn salat i en dressing laget av 4 ss olivenolje, friskpresset sitronsaft fra 1/4 sitron, 1 ss akasiehonning og 1 ts sesamolje. Tilsett grønnsaker etter ønske.

Og om salat ikke blir røft nok, så server kyllingen i burgerbrød med salat, tomat, rødløk og aioli eller majones smakt til med chili.

Mulighetene er legio. Bang bang i vei!