John-Peder Denstad i Ukeadressa-portrettet:

LOs lille røde

Tolv år gammel lå John-Peder på magen på stuegulvet og leste i avisen. Så hørte han faren gispe etter luft i etasjen over.

Trondheim, portrett UKEADRESSA: Jens Peder Denstad, LO 

Det er ikke lett å forestille seg at John-Peder Denstad var foreldreløs allerede som 12-åring. Mannen som har ledet mektige LO i Trondheim siden 2014 har et ansikt som trives skikkelig godt med å smile. Raust og ofte spretter smilet frem, mens kinnene dytter de blågrå øynene smale. Nå gleder han seg til 1. mai. Da er han tidlig på beina hjemme i den gamle villaen i Klosterdalen på Øya i Trondheim, før kona Anne Kari har våknet. Han går, Denstad elsker å gå, til sentrum. Mens fanfaren fra trompetisten i Bispehaugen ungdomskorps gjaller, står han høytidsstemt på taket av Folkets Hus. Klokken 08.00 heiser han det røde flagget. Så det norske. Fagforeningskjempen på 170 centimeter, leder for over 40 000 medlemmer, er klar for arbeiderklassens store festdag.