Finland fyller hundre år:

Finland, fakta faen

De finske kamelene i kryssfinér er dressert til å marsjere i takt foran et fjell av sagflis i papirindustribyen Kotka. Finnene selv går hver for seg når de feirer hundre år som selvstendig nasjon.

Papirkameler: Havnebyen Kotka ved Østersjøen er en oase for alle som fortsatt ser en framtid for papirndustrien. 

I flere timer hadde vi ikke sett Finland for bare trær, men vi hadde ingen andre enn oss selv å klandre. Vi hadde for sikkerhets skyld tatt av fra den gruslagte lokalveien 431 midtveis mellom Leivonmäki og Hirvensalmi, for å finne ut hvor avsides det overhodet var mulig å komme. Nå befant vi oss på en blindvei som ledet inn mot Mainiemi ved innsjøen Puula. Vi var sør for Jyväskylä et sted, og vest for Mikkeli, en annen halvstor by. Vi var rett og slett i huttiheiti, om noen hadde ringt og lurt på hvor vi befant oss.