Det gamle bildet er tatt av Fotograf Schrøder i 1934, ytterst i gata mot Innherredsveien. En visergutt har stoppet for noe som ser ut til å være av- eller pålessing av en stor ryggkurv med varer.

I bakgrunnen har to gutter, den ene med skoleransel, stoppet for å se på visergutten, eller kanskje heller på fotografen som har stilt seg opp midt i gata. Forretningene lå tett i gatene på Møllenberg, bare i Nedre Møllenberg gate fantes det åtte kolonialbutikker, åtte melkeutsalg, fire frukt-, grønnsak- og tobakkshandlere, bakerier, fiskeutsalg og håndverksbedrifter som skomakere, glassmestere og skreddere.

De fleste av disse hadde nok behov for en rask visergutt.

I 1930-årene var trehusbebyggelsen fra årene omkring 1880 blandet med større murgårder fra de første årene etter

århundreskiftet, som den høye nr. 89 er et eksempel på, bygd i jugendstil omkring 1910. Siden har mye av bebyggelsen på Møllenberg fått stå og bevart bydelen som et utpreget trehusområde. Men mye er likevel revet og deler av gatebildet fornyet, som disse bildene tydelig viser. De fire gårdene nr. 91-97 er i senere år erstattet av to blokker i samme høyde som nr. 89.

Motsatt side er mer intakt, med nr. 94 som det nærmeste i bildet. Her er stakittgjerdet erstattet med et tett plankegjerde mot trafikkstøyen fra Innherredsveien - og mot byens moderne tekniske innretninger som «pynter opp» i forgrunnen.